Narkotikabrott – det vanligaste brottet i Sverige

Det är inte ovanligt att bli misstänkt för narkotikabrott men det är väldigt obehagligt även om det bara är små mängder. Man behöver hjälp av en advokat för att försvara sig på ett bra sätt.

Att det är vanligt med narkotikabrott gör det inte mindre obehagligt. Man tänker på vad det kommer att bli för konsekvenser och hur det kommer att påverka ens liv. Att överhuvudtaget bli misstänkt för narkotikabrott och hamna hos polisen kan vara en helt ny upplevelse och man vet kanske inte alls hur man ska hantera det.

Det är ju så att man aldrig tror att man kommer att bli ertappad med narkotika, särskilt om man inte hanterar stora mängder och man kanske inte alls känner sig kriminell. Det är många som använder narkotika, så det har blivit accepterat.

Det är viktigt att få hjälp att försvara sig om man blivit misstänkt för narkotikabrott

Är man misstänkt för narkotikabrott så behöver man hjälp av någon som har den där erfarenheten som man själv saknar. Då finns det advokater som arbetar med liknande fall varje dag. De kan vara med under alla förhör och de kan förbereda ett bra försvar.

Om man blir kallad till förhör hos polisen så har man rätt till en advokat och man blir tilldelad en. I en del fall har man rätt att byta den advokaten mot en man själv väljer. När man är misstänkt för narkotikabrott är det bäst att byta och välja en egen advokat som är van vid att hantera just sådana anklagelser.

15 Dec 2021

Vårdnadstvister, arv, skilsmässor – familjejuridik är ett känslomässigt laddat område där många behöver stöd och råd. Här bjuder vi på information och tips som rör familjejuridik.