Arbetstillstånd för dig som vill jobba i Sverige

Om du inte är medborgare i EU och vill jobba i Sverige måste du ansöka om ett arbetstillstånd. Med vägledning från en advokatbyrå kan processen snabbas på.

Arbetstillstånd är aktuellt för dig som inte är medborgare i EU men vill börja jobba i Sverige eller något annat EU-land. För att kunna ansöka om ett arbetstillstånd i Sverige måste du redan ha ett arbetserbjudande. Sedan måste uppgifter om anställning skickas och bekräftas av berörd fackförening.

Därefter måste ansökan beviljas av Migrationsverket. Det kan ta lång tid att få ett arbetstillstånd och gäller därefter max 2 år i taget. Däremot med hjälp och vägledning av en advokatbyrå kan processen snabbas upp avsevärt. Istället för att vänta ett år på beviljande kan du få svar på bara några veckor.

Arbetstillstånd och allt som hör till

Att flytta till ett nytt land och börja arbeta där är ett stort steg. Utöver ett nytt arbete med nya rutiner och uppgifter tillkommer även en ny kultur och nya sociala sammanhang och traditioner. Det kan kännas överväldigande men också superspännande och utvecklande. I ett nytt land har man verkligen möjligheten att utveckla sig själv och upptäcka mer om sin omvärld.

Utöver processen att få sitt arbetstillstånd finns det många andra saker man måste tänka på. Boende, försäkringar och beskattning är bara några få saker nämnda. Genom att vända sig till en advokatbyrå eller myndighet kan du få vägledning och stöd längs vägen. Vägen till ett uppordnat liv i ett nytt land kan kännas lång och krånglig men utsikten när man är fram är vacker.

4 Sep 2022

Vårdnadstvister, arv, skilsmässor – familjejuridik är ett känslomässigt laddat område där många behöver stöd och råd. Här bjuder vi på information och tips som rör familjejuridik.