Advokat i Stockholm specialiserad på arbetsrätt

Har du utsatts för kränkande behandling på din arbetsplats? Ta då hjälp av en advokat i Stockholm som är specialiserad på arbetsrätt. Här är några kloka råd.

Det händer tyvärr att man blir utsatt för diskriminering eller kränkande särbehandling på sin arbetsplats. Facket är de som först och främst ska hjälpa till, men det är inte alltid det räcker. För att få upprättelse och en ordentlig ersättning kan man behöva ta hjälp av en arbetsrättsadvokat.

Ibland kan facket ge tips om advokater som är specialiserade på arbetsrätt. Man kan även vända sig till Advokatsamfundet eller använda den sökfunktion som finns på deras webbplats. Där kan man hitta advokater efter specialområde och ort, men man kan även se hur pass erfarna olika advokater är. Det är väl känt att antal timmar i rätten har stor betydelse för hur skicklig en advokat är.

Så får du råd att anlita en advokat specialiserad på arbetsrätt

Ska du träffa en advokat inom arbetsrätt i Stockholm kan det vara bra att förbereda mötet. Då kommer ni att hinna med mycket, och du tar tillvara på advokatens tid på bästa sätt. Skriv en sammanfattning över vad som har hänt i kronologisk ordning. Sortera även viktiga papper och sätt in dessa i en pärm eller lägg dem i en dokumentmapp.

En advokat tar betalt per timme, och som privatperson upplevs arvodet ofta som väldigt högt. Har man en hemförsäkring kan man använda det rättsskydd som ofta finns i den. Då är det i stället försäkringsbolaget som betalar advokaten. Ibland kan man även få rättslig hjälp via sitt fackförbund.

22 Jun 2023

Vårdnadstvister, arv, skilsmässor – familjejuridik är ett känslomässigt laddat område där många behöver stöd och råd. Här bjuder vi på information och tips som rör familjejuridik.