Få hjälp vid vårdnadstvist i Varberg

Det är vanligt med vårdnadstvister, men man får utgå från att barn behöver får träffa båda sina föräldrar. Kan dessa inte lösa konflikten kan man konsultera en advokat som hjälper till.

Bara i de fall då den ena föräldern är våldsam eller missbrukare är det bättre att den andra föräldern får ensam vårdnad. För det allra mesta delar man på vårdnaden, även om barnet bor hos en förälder. Traditionellt brukar barnen bo hos mamman, men det är viktigt att de ändå träffar sin pappa regelbundet, så att inte skilsmässa leder till ett totalstopp i kontakten med någon förälder.

När man inte kommer överens om något

Många konflikter klaras upp relativt enkelt, men om känslor som svartsjuka eller bitterhet gör att föräldrarna i praktiken är ovänner, är det bra om ett proffs finns med och kan vägleda om hur man beter sig konstruktivt. För barnens skull är det viktigt att få lov att tycka om båda sina föräldrar och att få träffa dem. Det är svårt när föräldrarna grälar eller misskrediterar varandra inför barnen.

En vårdnadstvist i Varberg är lika uppslitande som en i Göteborg eller någon annanstans. För dem det drabbar kan det vara förknippat med känslor av personlig katastrof. Anlitar man en duktig jurist kan man få hjälp att se saker klarare så att konflikterna klingar av. En advokat som är specialist på vårdnadstvister har stor erfarenhet och kan på ett sakligt sätt berätta om vilka lagar och regler som finns, och på sikt ger det trygghet åt alla parter.

10 Dec 2020

Vårdnadstvister, arv, skilsmässor – familjejuridik är ett känslomässigt laddat område där många behöver stöd och råd. Här bjuder vi på information och tips som rör familjejuridik.