Advokat specialiserad på familjerätt i Stockholm

Ska ni gifta er och vill skriva ett äktenskapsförord eller kanske ha hjälp med en bouppteckning? Det finns många tillfällen i livet då det är bra att ta hjälp av en familjerättsjurist.

Familjerätt är ett stort ämne som innefattar många olika juridiska frågor som är relaterade till familj. Som boende i Stockholm men även i andra städer kommer man nästan alltid någon gång i livet i kontakt med ämnet. Det kan gälla ett arv, upprättande av samboavtal, en skilsmässa, eller vårdnadstvist. Men det kan även vara vid ett giftermål om man vill skriva ett äktenskapsförord. Vid adoption av barn behöver man också hjälp av en familjerättsjurist. Det är inte alltid man behöver skriva och upprätta kontrakt. Många gånger kan det räcka med endast rådgivning. Speciellt i vårdnadstvister är det bra som man kan lösa eventuella konflikter utanför domstolen.

Förbered första mötet med juristen noggrant

Innan man träffar en familjerättsjurist i Stockholm för första gången bör man noggrant förbereda sig inför mötet. Det gäller att ta tillvara tiden på bästa sätt och därför vara strukturerad så att juristen snabbt kan sätta sig in i och förstå det som man behöver hjälp med. De flesta familjerättsjurister i Stockholm erbjuder ett första besök gratis men det är ändå viktigt att komma väl förberedd. Skriv också ner eventuella frågor och funderingar för att maximera och få ut så mycket som möjligt av mötet. Glöm ej heller att ta med all nödvändig dokumentation och se till att ha ordning på den.

Att var förstående är särskilt viktigt i familjeärenden

När man väljer familjerättsjurist är det bra att anlita någon med god erfarenhet. I en storstad som Stockholm finns det många bra jurister att välja mellan och det kan ibland vara svårt att veta vem man ska kontakta. Att gå på referenser från vänner i liknande situationer och behov är nästan alltid det bästa. Skulle det mot all förmodan ändå kännas fel efter ett första möte bör man byta jurist. Familjeärenden är viktiga och det kan även vara känsliga saker som vårdnadstvist och skilsmässa där man inte kommer överens. Det är därför av största vikt att man känner ett stort förtroende för den jurist man väljer att anlita. Skulle det uppstå problem på vägen när ärendet redan är påbörjat ska man inte heller vara rädd för att byta advokat. I en storstad som Stockholm går det att hitta en pålitlig och kunnig jurist som man trivs med.

8 Jul 2020

Vårdnadstvister, arv, skilsmässor – familjejuridik är ett känslomässigt laddat område där många behöver stöd och råd. Här bjuder vi på information och tips som rör familjejuridik.